Select Page

Wat kost geluidsisolatie ?

Informatie over geluidsisolatie en de kosten ervan

Geluidshinder

Als je last hebt van geluidshinder in je woning, dan kan dat een heel vervelende situatie zijn, want in je woning wil je vrij en ongestoord kunnen leven.

Geluidshinder is er in vele vormen. Het kan door het verkeer van buiten komen, van de buren die je hoort lopen, krakende trappen, dichtslaande deuren, buren die je hoort douchen of ruzie maken, hinder van muziek of van nabijgelegen horeca etc. Weer anderen vinden de gedachte niet fijn als ze denken dat de buren hen kunnen horen en zich daardoor niet vrij voelen in hun eigen huis. Uit onderzoek is gebleken dat mensen de meeste geluidshinder ondervinden van het verkeer.

Geluidsisolatie

U zou kunnen besluiten de geluidsisolatie in uw woning te verbeteren. Geluidsisolatie is de afscherming van een ruimte of vertrek voor geluid van buitenaf. Er zijn verschillende punten in uw woning die aangepakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld vloeren, plafonds, muren en/of ramen. Vaak kan dit in combinatie met thermische isolatie.

Geluidsisolatie ramen en deuren

De ramen en deuren komen vaak als eerste in aanmerking als het om geluidsisolatie gaat.

Kieren en spleten kunnen worden afgedicht met strippen en dubbele beglazing (of voorzetramen) houdt ook een hoop lawaai en geluid tegen. Hoe groter de spouw tussen de twee ruiten hoe beter de geluidsisolerende werking is. De spouw moet dan wel minimaal 70 mm. zijn en de ruiten van een ongelijke dikte.

Wilt u meer weten over dubbele beglazing klik dan hier

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in spouwmuur isolatie, een heel rendabele manier van isoleren met een relatief lage investering en een grote besparing op uw energiekosten.

Akoestiek verbeteren

Ligt het probleem van de geluidshinder in het feit dat het hol klinkt in huis en dat geluiden dus weerkaatsen, dan is het een idee om de akoestiek van uw woning te verbeteren.

Dit doet u bijvoorbeeld door vloerbedekking te leggen, gordijnen op te hangen of een tapijt neer te leggen. Als het maar om geluidsabsorberende materialen gaat.

Plafond isoleren

Het plafond kunt u isoleren met speciale isolatieplaten die tegen het bestaande plafond worden gelijmd. De structuur van deze platen blijft dus te zien. Wanneer u dat niet mooi vindt, kunt u ook besluiten om de platen weg te werken door middel van houten schroten, gipskartonplaten of stucwerk. Hiermee kunt u gelijk een geluidsisolerende werking bewerkstelligen doordat u tussen het bestaande plafond en het verlaagde plafond geluid-isolerend materiaal kunt aanbrengen.

Wanneer een (verlaagd) plafond geheel vrij ligt van de bovenliggende vloer geeft dat een behoorlijke verbetering van lucht- en contactgeluid. Luchtgeluid is geluid dat zich door lucht verplaatst zoals praten, televisie geluiden of zingen. Contactgeluid is geluid dat zich door materialen verplaatst, voorbeelden zijn lopen, stampvoeten of het doortrekken van de WC. Zorg ervoor dat de plafonddragers vrij van de bestaande vloer tussen en aan de muren worden vastgemaakt. Als warmte- en geluidsisolatie kunt u kiezen om over de plafonddragers minerale woldekens (glaswol of steenwol) of een zandverzwaring te leggen. Er zijn ook andere isolatie materialen. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook speciale vlokken in de holle ruimten tussen vloer en plafond worden geblazen.

Ter illustratie geven wij een prijsindicatie voor “soundstone plafondplaten”. Dit zijn platen die geluid absorberen op basis van steenwol. Aan één zijde zit een decoratief glasvlies. De witte platen zijn standaard 59,5 cm bij 119,5 cm en met een dikte van 25 mm. kost een doos (inhoud 10 stuks) ca. € 125,- incl. btw. De platen zijn ook tegen een meerprijs leverbaar in kleur (ca. € 162,- per doos).

Vloer isoleren

Door uw vloer te isoleren met glaswol of steenwol wordt niet alleen de warmte-isolatie maar zeker ook de geluidsisolatie verbeterd.

Heeft u een houten vloer, zorg er dan voor dat de draagvloer zoveel mogelijk wordt verzwaard en kies vervolgens een goede ondervloer. Daarnaast moeten de naden en kieren zo goed mogelijk worden afgedicht. Houd wel rekening met hoeveel (extra) gewicht de bestaande vloer kan dragen.

Een betonvloer is van zichzelf al zwaar, dus verzwaren om geluidsisolatie te bewerkstelligen is niet heel effectief.

Een andere manier om contactgeluid tegen te gaan is door voor een zwevende vloer te kiezen.

Wilt u meer weten over vloerisolatie klik dan hier

Geld besparen via https://www.wat-kost-het.be

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van https://www.wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.

N

Eenvoudig oriënteren

https://www.wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via https://www.wat-kost-het.be !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via https://www.wat-kost-het.be veel geld kunt besparen !

  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Op https://www.wat-kost-het.be kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via https://www.wat-kost-het.be en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?