Wat kost een schilder?

Informatie over de werkzaamheden van schilders en de kosten daarvan

Wat kost een schilder?

Strak afwerken van muren, plafonds, kozijnen en buitengevels

Ook afbranden, schuren, plamuren en kitwerk behoort tot de schilderswerkzaamheden

Via wat-kost-het.be kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat doet een schilder?

De activiteiten van een schildersbedrijf kunnen naast het schilderen ook bestaan uit glaszetten en behangen. Het glaszetten wordt echter veelal door gespecialiseerde bedrijven uitgevoerd. De productie van schildersbedrijven bestaat voor het grootste deel (ca. 60%) uit onderhoudswerkzaamheden aan de woning.

Meest voorkomende schilderskarweien

 • Traditioneel verven van (onderdelen van) een woning
 • Airless spuiten van muren en plafonds met latex
 • Airless spuiten van muren en plafonds met Spack (Spackspuiten)
 • Oude verfresten verwijderen
 • Houtrot verwijderen en herstellen
 • Advisering over onderhoud, kleuren, verven etc. in de breedste zin van het woord
Wat kost een schilder

Wanneer zelf schilderen en wanneer niet

Door de enorme groei van de bouwmarkten in de afgelopen decennia en door alle informatie die u op internet kunt vinden, denkt u wellicht al snel dat u de werkzaamheden ook zelf kunt uitvoeren: van isolatie aanbrengen tot badkamers plaatsen en van een schuur bouwen tot schilderen. Schilderen is een vorm van afwerken. Indien er een ruwbouw is gemaakt, is het schilderwerk datgene wat het af moet maken. Het is ook datgene wat het eerst opvalt aan een nieuw object én naast een decoratieve functie heeft verf ook een beschermende functie. Het beschermt hout tegen rotting en staal tegen roestvorming. De keuze om zelf te schilderen hangt voornamelijk af van het te schilderen object, het gewenste resultaat en de bereikbaarheid van het object. Het is eenvoudiger om zelf de binnenkant van een kozijn te verven dan de buitenkant omdat daar veelal een steiger voor benodigd is. Daarnaast speelt tijd ook een rol; een professionele schilder kan de werkzaamheden sneller en vaak met een mooier eindresultaat voor u uitvoeren dan dat u het zelf kan.

Voorbereidend werk

In het voorbereiden van het te schilderen materiaal gaat ook veel werk zitten. Zoals bijvoorbeeld het afsteken of afbranden van oude verflagen en het repareren van verrotte plekken in bijvoorbeeld houten kozijnen. Of het vullen van barsten en gaten in het pleisterwerk. Of het grondig ontvetten van plafonds voordat u begint met schilderswerkzaamheden.

Professionele schilders hebben betere apparatuur en meer ervaring en vakkennis waardoor ook de voorbereidende werkzaamheden veelal beter uitgevoerd worden.

Decoratief verven

Het op een goede manier kunnen aanbrengen van verf op het object is ook een kwaliteit. Wie van ons heeft het al niet meegemaakt dat er strepen zichtbaar zijn op plafond, muren en deuren omdat er “verkeerd” geschilderd is? Dat probleem gaat nog meer spelen indien er decoratief geschilderd moet worden waarbij bepaalde patronen en technieken toegepast moet worden.

Woning behangen

Veel schildersbedrijven bieden ook behangwerkzaamheden aan, wat tenslotte ook een vorm van afwerking is. De kosten voor het behangen van een kamer hangen af van enkele elementen:

 • Is het gewoon effen behang of zit er een motief in?
 • Is de ondergrond egaal of complex gevormd (veel knip en snijwerk)?
 • Wat voor soort lijm word er gebruikt?
 • Wat voor soort behang is het? Zoals bijvoorbeeld grondpapier, rauhfaserbehang, vinyl structuur behang, kunststof behang, metaalbehang, kurkbehang etc. (elk soort behang heeft zijn eigen voor- en nadelen)
 • Aantal m2 te behangen
 • Reisafstanden
 • Hoogte waarop behangen moet worden (bijvoorbeeld in een vide van 5 meter hoog heb je steigers nodig)

GRATIS OFFERTE SCHILDERS

Bespaar tot wel 45% op schilderwerken via wat-kost-het.be. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden; het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Vakschilder

Tarief behangen

Hoeveel geld u kwijt bent ligt aan de afspraken tussen u en de behanger. Er zijn namelijk verschillende manieren om de prijs te berekenen. Bijvoorbeeld met een uurtarief, kosten met m2 of kosten per rol. Voor een ervaren behanger betaalt u ongeveer € 22,- per m2. Eén en ander is ook afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het te behangen oppervlak. Zo kunt u zich indenken dat een egale vlakke muur goedkoper is om te laten behangen dan een muur waar veel ramen en/of deuren in zitten.

LET OP! Lage BTW voor schilderswerkzaamheden

Er geldt voor schilderswerkzaamheden een laag btw-regeling waarbij in plaats van 21% slechts 6% btw wordt geheven. Maak daar gebruik van!

Voorwaarden zijn wel dat het om een woning gaat van minimaal 5 jaar oud, die uitsluitend als privéwoning wordt gebruikt (of slechts een “bijkomstig” deel dient voor uw beroep) en dat de eindwerken rechtstreeks aan de eindgebruiker worden gefactureerd.

Wat kost een schilder? 

Wat u totaal aan het schilderwerk kwijt zult zijn, is afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal vierkante meters, de gewenste kwaliteit van de verf, moet het 1 of 2 keer gelakt worden etc. Indien het een binnenruimte betreft, is het ook van belang of er in de ruimte gerookt is of niet, wat de ondergrond is (zo is bijvoorbeeld spachtelputz bewerkelijker en vereist wat extra handelingen) en of de ruimte leeg is of juist afgedekt moet worden.

Tarieven voor schilderwerk kunnen wat verschillen per regio. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk in wat voor seizoen u het schilderwerk wilt laten uitvoeren. De tarieven liggen in de winter wat lager. Ook verschilt de prijs tussen een binnen- en een buitenschilder; een buitenschilder zal namelijk iets meer kosten.  Gemiddeld liggen de tarieven voor een binnenschilder zo tussen de € 30,- tot zo’n € 35,- incl. btw per m2. Per uur zal het tarief tussen de € 35,- en € 40,- liggen. Voor een buitenschilder zitten de gemiddelde tarieven incl. btw tussen € 35,- en € 40,- per m2 en tussen € 40,- en € 50,- per uur.

Er zijn veel elementen die de uiteindelijke kosten van het schilderwerk bepalen, zoals de arbeidskosten van de schilder, maar ook die van het soort verf en of er wel of geen voorbereidend werk gedaan moet worden etc. 

Het is daarom echt verstandig om een totaalprijs te vragen waarbij kwaliteit van de verf, het voorbereidend werk en de opleveringsdatum vastliggen.

Wat kost een schilder ?

Strak afwerken van muren, plafonds, kozijnen en buitengevels

Ook afbranden, schuren, plamuren en kitwerk behoort tot de schilderswerkzaamheden

Via wat-kost-het.be kunt u aanbiedingen aanvragen

Geld besparen via wat-kost-het.be

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen.

 

Uw kosten uitrekenen
https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.be!

Waarom meerdere offertes aanvragen?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen; zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100% gegarandeerd gel; er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend; behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen

• Wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel!

Hoe u via wat-kost-het.be veel geld kunt besparen!

 • Via wat-kost-het.be kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag!
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten schildersbedrijven direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaven (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe werkt deze website?

Van gratis informatie tot keuze voor de goedkoopste vakman

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins?

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.be

Op wat-kost-het.be kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten? Dan kan dat ook via wat-kost-het.be en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken.

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.
Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 45% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

 Via wat-kost-het.be kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij?

Wat-kost-het.be is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.be – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer