Wat kosten kunststof kozijnen?

Informatie & richtprijzen voor kunststof ramen en/of deuren (kozijn inclusief beglazing)

Wat kosten kunststof kozijnen?

Op deze pagina geven wij u uitgebreide informatie en indicatieve prijzen voor het laten leveren en plaatsen van nieuwe kunststof ramen en/of deuren.Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend documentatie en prijsopgaven aanvragen via wat-kost-het.be bij aangesloten partners in uw eigen regio.

Kunststof kozijnen

U staat doorgaans niet echt stil bij de ramen in huis. Ramen brengen licht naar binnen en u kijkt er door heen naar de natuur en naar de buitenwereld.

Maar aandacht voor de technische aspecten van ramen heeft men niet zo gauw, eigenlijk alleen als er een verbouwing aan komt. En dan blijkt er meer te komen kijken bij ramen (kozijnen inclusief beglazing). In de zomer moet het binnen koel blijven en in de winter juist behaaglijk en warm. Ramen moeten dus een goede warmte-isolatie hebben. Daarnaast is het ook wel fijn als ramen een enigszins geluidswerend effect hebben. En ook moeten we de veiligheid niet vergeten….ramen moeten ook inbraakwerend zijn.

Een kozijn is een omranding van een raam (of deur). Een standaard kozijn bestaat uit een linker- en een rechter stijl en twee dorpels (boven en onder).

Kunststof kozijnen zijn in vele kleuren beschikbaar (zelfs met een houtnerf is tegenwoordig mogelijk) en zijn in tegenstelling tot houten kozijnen onderhoudsarm; het is niet nodig om ze periodiek te schilderen. Alleen regelmatig kuisen is voldoende. Daarnaast hebben kunststof (pvc) kozijnen een goede thermische isolerende werking en in combinatie met isolatieglas zult u u dit in positieve zin merken aan de hoogte van uw energierekening. Daarnaast zijn kunststof (pvc) ramen / deuren duurzaam, milieuvriendelijk en recyclebaar.

Plaatsing aluminium kozijnen c.q. pui

Installatie kozijnen

Kozijnen worden aangebracht in de bestaande gevelopeningen. Het is van groot belang dat deze ruimtes van tevoren correct zijn opgemeten. Het beste kunt u dat door de specialist laten doen. Na het aanbrengen dienen de kozijnen vastgezet en afgekit te worden. Ook dat is een secuur werk. De totaalprijs voor nieuwe kozijnen wordt voor een behoorlijk deel bepaald door de plaatstingkosten.

6 factoren bepalen de prijzen van kozijnen

 • Type & kwaliteit van het materiaal waaruit het kozijn bestaat (kunststof pvc, aluminium, hout, overig)
 • Vorm & afmetingen van het kozijn (standaard of afwijkende afmetingen)
 • Soort glas dat er in geplaatst gaat worden (dubbel glas, HR+, HR++ of HR+++ beglazing)
 • installatiekosten (verwijderen & afvoeren oude kozijnen, evt. aparte inzet hoogwerker)
 • Eventuele subsidiemogelijkheden
 • Concurrentie tussen kozijnenleveranciers en -installateurs (prijzen kunnen fors afwijken)

 

GRATIS OFFERTE KUNSTSTOF KOZIJNEN

Bespaar tot wel 45% op kunststof kozijnen via wat-kost-het.be. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden; het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Type glas in kozijnen

Vanuit het verleden werken we over het algemeen met standaard dubbel glas, wat qua isolatie al een behoorlijke verbetering betekent ten opzichte van enkel glas. Wilt u liever HR+, HR++ of HR+++ glas, zodat u nog meer kunt besparen op de stookkosten? Realiseert u zich wel dat hoe hoogwaardiger het glas is, des te duurder het totale plaatje wordt. Laat u op voorhand goed informeren wat de besparing op uw energiekosten zullen om zo een goede afweging te kunnen maken of het voor u een interessante investering is. Voor de verkoopwaarde van uw woning hebben goede kozijnen met isolatieglas in ieder geval een positief effect.

Isolerend glas

Wilt u energie besparen en is dus de isolerende werking van glas voor u belangrijk? Dan raden wij u aan om extra isolerend dubbel glas te kopen als u uw kozijnen gaat vervangen. Het wordt niet alleen behaaglijker in uw huis, maar u bespaart ook nog eens op uw energiekosten. Als we kijken naar wat de beste isolatie oplevert, dan is dat HR++ glas en een spouw van 15 mm. De extra kosten die de aanschaf met zich meebrengt kunnen door de energiebesparing in korte tijd worden terugverdiend.

Richtprijzen kunststof kozijnen

Soort kozijnAfmetingen breedte x hoogteRichtprijzen incl. 21% btw en exclusief montage
Vast kozijn inclusief glas, kleur standaard wit, incl.HR++ glas, niet gelaagd,geen ventilatierooster100cm x 100cm€ 165,00
Draai/kiepraam kozijn inclusief glas, kleur standaard wit, incl.HR++ glas, niet gelaagd,geen ventilatierooster100cm x 100cm€ 245,00
Vast raam (2/3) en 1/3 kiepraam kozijn inclusief glas, kleur standaard wit, incl.HR++ glas, niet gelaagd,geen ventilatierooster220cm x 140cm hoog€ 475,00
Richtprijzen van de kunststof kozijnen zijn gebaseerd op standaardmodellen in standaard ralkleuren t.b.v. een standaard eengezinswoning en exclusief montagekosten. Er zijn grote verschillen tussen soorten, kwaliteit, afmetingen en plaatsingskosten.

Wilt u exact weten wat in uw geval kunststof kozijnen zouden kosten?

Nog meer weten over kunststof kozijnen?

Extra informatie over kunststof kozijnen vindt u hieronder:
Soorten kozijnen

Er zijn houten kozijnen, maar ook aluminium, kunststof en zelfs stalen kozijnen. Zowel bij houten als kunststof kozijnen is er een goede isolerende werking.

Wilt u aluminium kozijnen kopen, let dan wel op dat er een goede thermische onderbreking is. Dit is van belang omdat als er geen thermische onderbreking is, er veel warmteverlies optreedt. Aluminium heeft een grote warmtegeleiding en daarom wordt er een thermische onderbreking in de aluminiumprofielen aangebracht in de vorm van kunststof strippen. Tussen de strippen zit lucht en die stilstaande lucht zorgt voor een isolerende werking.

Houten kozijnen zijn kwetsbaarder dan aluminium en kunststof en vergen ook meer onderhoud. Goede constructiemaatregelen verlengen de levensduur van het kozijn. Hout heeft wel een warmere, natuurlijke uitstraling dan aluminium of kunststof.

Bouwvergunning nodig?

Voor het (laten) vervangen van kozijnen heeft u in de meeste gevallen geen bouwvergunning nodig, maar in sommige gevallen wel (bijvoorbeeld als het een beschermd monument betreft). Houd u zich te allen tijde aan de wettelijke eisen en informeer tijdig bij uw gemeente of er in uw situatie een vergunning vereist is of niet.

Het is trouwens niet altijd nodig om het hele kozijn te (laten) vervangen, maar zijn kleine reparaties of het vervangen van bepaalde delen al voldoende.

PVC kozijnen op maat

PVC kozijnen op maat

Geluidswerend glas

De sterkte van buitengeluiden is afhankelijk van o.a. het soort verkeer, hoe dichtbij het verkeer is, de aard van de omliggende bebouwing en de isolerende werking van het raam zelf. En dan gaat het niet alleen om het soort glas, maar ook of er kieren zijn. Tevens bepaalt de grootte van het raam de mate van geluidsisolatie.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Dubbelglas hoeft niet altijd een verbetering te betekenen wat betreft de geluidisolatie. Want als het twee dunne ruiten betreft, heeft het nauwelijks effect. Een groot effect (wat geluidsisolatie betreft) wordt bereikt als de dubbele beglazing uit twee dikke glasruiten bestaat, waarbij de ruit aan de buitenzijde dikker is dan de ruit aan de binnenzijde èn de spouw minimaal 6 centimeter bedraagt. Met spouw bedoelen we de luchtlaag tussen de twee ruiten van de dubbele beglazing.

Wilt u exact weten wat in uw geval kunststof kozijnen zouden kosten?

Kunststof kozijnen in alle kleuren, maten en isolatiewaardes

Voor elke situatie is er een oplossing!

Montage kozijnen

Vele voordelen kunststof kozijnen:

 

 • goedkoopste kozijnensoort
 • onderhoudsvrij
 • vele kleuren mogelijk
 • vele modellen en varianten
 • geschikt voor alle soorten beglazing
 • duurzaam, milieuvriendelijk en recyclebaar

 

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

Stijgende Energieprijzen

De energieprijzen stegen jaar in, jaar uit. Wist u bijvoorbeeld dat van 1997 tot en met 2012 de gemiddelde energieprijzen met maar liefst 120% zijn gestegen? Dat terwijl alle andere goederen en diensten met 35% stegen. De gemiddelde energieprijzen zijn in 2019 ten opzichte van 2018 ook weer gestegen en voor de komende jaren is de verwachting is dat de energieprijzen zullen blijven stijgen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning bijvoorbeeld door de toepassing van HR++ beglazing en energiezuinige en isolerende kunststof kozijnen.

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe?

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe?

Kozijnen hebben gemiddeld een maximale levensduur van zo’n 40 jaar en dienen dan vervangen te worden. Door technologische ontwikkeling en stijging van energieprijzen is het echter vaak ook heel rendabel eerder de kozijnen te vervangen, zeker indien er ook nog enkel glas in zit.

Kies voor kunststof kozijnen!

Kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnensoort en verkrijgbaar in alle denkbare afmetingen, kleuren en designs (bijvoorbeeld houtlook). Kunststof kozijnen hebben naast prijs ook nog de volgende voordelen: goede isolatiewaardes, onderhoudsarm (nooit meer schilderen!), inbraakveilig, kleurvast en geschikt voor elk soort beglazing.

Geld besparen via wat-kost-het.be

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.be

Waarom meerdere offertes aanvragen?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen; zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100% gegarandeerd geld; er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend; behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen

• Wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel!

Hoe u via wat-kost-het.be veel geld kunt besparen

 • Via wat-kost-het.be kunt u al uitgebreide (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten kozijnen leveranciers direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaven (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Hoe werkt het?

Hieronder illustreren wij de werking van wat-kost-het.be
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins?

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.be

Op wat-kost-het.be kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten? Dan kan dat ook via wat-kost-het.be en u kunt daarmee bovendien een pak geld besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaven welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 45%  kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.be kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij?

Wat-kost-het.be is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.be – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer