Select Page

Wat kost een uitlaat ?

Informatie over uitlaten en de kosten van een uitlaat

Wat doet een uitlaat?

Een uitlaat is niet zomaar een stel buizen. De prestatie van de motor wordt verhoogd naarmate de verbrande gassen sneller naar buiten kunnen stromen en een uitlaat zorgt voor die afvoer van de verbrandingsgassen. Verbrandingsgassen ontstaan door de verbranding van brandstof in de motor. De uitlaat zorgt er tevens voor dat de motor zijn hitte kwijt kan, door deze hete gassen af te koelen en af te voeren naar de buitenlucht. Maar dit is niet de enige functie van een uitlaat.

Een uitlaat zorgt ook voor een demping van het lawaai dat de motor maakt. Dit lawaai ontstaat doordat de uitlaatgassen onder hoge druk uit de motor komen en daarna meteen uitzetten. De einddemper zorgt voor de demping van het geluid. Dit gaat door middel van schotten, maar meestal gaan de gassen door een pijp waarin gaatjes zitten en waar demping materiaal om heen zit. Hoe groter de diameter van de einddemper hoe lager de toon van het geluid.

Daarnaast zorgt de uitlaat in samenwerking met de katalysator voor het onschadelijk maken van gevaarlijke stoffen.

wat kost een uitlaat

Soorten uitlaten

Je hebt uitlaten die gemaakt zijn van gewoon (plaat)staal. Er zijn echter ook uitvoeringen in RVS. De gewone stalen uitlaten hebben als nadeel dat ze snel doorroesten en dus regelmatig moeten worden vervangen. Dit komt door condensvorming; de condens blijft met name in de achterdemper hangen, waardoor de uitlaat kan gaan roesten. RVS uitlaten kennen dat nadeel niet en gaan net zo lang mee als de auto zelf. RVS uitlaten zijn daardoor wel een stuk duurder dan de stalen uitlaten, soms wel het dubbele van wat een gewone stalen uitlaat kost.

U moet dus voor uzelf een aantal zaken afwegen, zoals bijvoorbeeld hoe lang u nog in uw auto wilt blijven rijden en of u dus de hogere kosten van een RVS uitlaat eruit haalt of niet…. Daarnaast moet u voor uzelf bepalen hoe belangrijk u de “looks” van een uitlaat vindt en hetzelfde geldt voor hoe belangrijk u het “geluid” vindt dat de uitlaat produceert.

Sportuitlaat

U kunt er ook voor kiezen om een sportuitlaat te (laten) monteren, zodat je de power van de auto kunt voelen èn horen. Een sportuitlaat werkt hetzelfde als een normale uitlaat, alleen bij een sport uitlaat hebben de uitlaatgassen minder weerstand en hebben de verbrandingsgassen dus meer ruimte met als gevolg meer geluid en meer vermogen (doordat de motor minder tegendruk krijgt).

sport uitlaat

Wat kost een uitlaat ?

Aan te raden is dat als u een nieuwe uitlaat nodig heeft, dat u wel goed op de kwaliteit let èn dat de uitlaat op de juiste wijze wordt gemonteerd. Een uitlaat moet namelijk spanningsvrij worden opgehangen, want als er bijvoorbeeld teveel spanning op komt te staan, kan de uitlaat door metaalmoeheid breken of gaan scheuren. Uitlaten moet tegen allerlei weersomstandigheden kunnen (denk aan regen, condens, sneeuw en de daarbij horende pekel) maar ook tegen verschillen in temperatuur. Originele uitlaten bieden in ieder geval een optimale bescherming hiertegen.

Meestal worden de uitlaten niet als één geheel aangeboden, maar koopt u aparte onderdelen (spruitstuk, katalysator, tussendemper, einddemper etc). Afhankelijk van welke auto u rijdt, kost een uitlaat gemiddeld rond € 150,- (exclusief montage).

Geld besparen via https://www.wat-kost-het.be

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van https://www.wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen
Uw kosten uitrekenen
https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.

N

Eenvoudig oriënteren

https://www.wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via https://www.wat-kost-het.be !

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via https://www.wat-kost-het.be veel geld kunt besparen !

  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Op https://www.wat-kost-het.be kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via https://www.wat-kost-het.be en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?