Wat kost een incassobureau?
Informatie over de kosten van incassoprocedures.
Kosten van een incassobureau
Benieuwd naar wat een incassobureau kost, bijvoorbeeld omdat u erover nadenkt een factuur te laten innen? Op het moment dat u dit zelf niet doet kunt u een incassobureau inschakelen. Veel van de bureaus werken op basis van no-cure-no-charge, wat betekent dat u alleen kosten maakt indien dit u aan de andere kant geld op zal leveren.
De kosten van een incassobureau bestaan uit incassokosten, vaak op basis van een percentage van de hoofdsom, met een bepaald minimum. Daarnaast zal het incassobureau de wettelijke rente voor u in rekening brengen. Op het moment dat de schuldenaar deze vergoedt ontvangt u deze van het incassobureau.
No-cure-no-charge
Veel incassobureaus werken vandaag de dag op basis van no-cure-no-charge. Dit betekent dat zij de opdracht beoordelen en besluiten hiermee aan de slag te gaan op het moment dat ze er brood in zien. U hoeft nog niets te betalen, u betaalt de incassokosten alleen op het moment dat het daadwerkelijk lukt om de rekening te innen. Wat dat betreft neemt u op die manier weinig risico, het gebruik van het incassobureau kan u uitsluitend geld opleveren.
Snel en gemakkelijk kosten bekijken en vergelijken
Wanneer uw debiteur zijn rekeningen niet binnen de betalingstermijn betaalt, moet u eerst een aantal aanmaningen sturen waarin u uw debiteur vraagt om het verschuldigde bedrag alsnog te betalen binnen een bepaalde termijn. Doet uw debiteur dit niet, dan kunt u de schuld uit handen geven en wordt er een incassobureau ingeschakeld die de schuld namens u gaat innen. Dit brengt werkzaamheden met zich mee voor het incassobureau en deze kosten worden, bovenop de schuld die er al is, bij de debiteur in rekening gebracht.
Incassokosten in het bedrijfsleven
Het inschakelen van een deurwaarder en het starten van een gerechtelijke procedure is ook voor het bedrijfsleven een kostbare aangelegenheid. Daardoor zullen zij, met name als het om kleinere bedragen gaat, de kosten van een incasso procedure gaan afwegen tegen de opbrengsten. Als de inschatting is dat het te kostbaar is om een incasso procedure te starten, dan zullen zij geneigd zijn om deze vorderingen als oninbaar uit hun administratie te boeken. Dit vormt een behoorlijke kostenpost cq. schadepost.
![Vraag vrijblijvend en gratis aanbiedingen aan van incassobureaus door het formulier in te vullen. | Wat kost een incassobureau Vraag vrijblijvend en gratis aanbiedingen aan van incassobureaus door het formulier in te vullen. | Wat kost een incassobureau](https://www.wat-kost-het.be/wp-content/uploads/2014/10/wat-kost-een-callcenter-630br-470hg.jpg)
GRATIS OFFERTE INCASSOBUREAUS
Bespaar tot wel 45% op incassobureaus via wat-kost-het.be. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden; het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.
Offerte aanvragen bij een incassobureau
Uiteraard kunt u een offerte aanvragen bij het incassobureau, om na te gaan hoe ze u van dienst kunnen zijn en welke kosten ze daarvoor in rekening brengen. Op die manier krijgt u een goed beeld van wat u kunt verwachten en waar u rekening mee dient te houden. Wilt u eenmalig een factuur innen, of gaat het u om een meer structurele samenwerking? Het is verstandig om dit aan te geven, zodat het incassobureau daar rekening mee kan houden bij het berekenen van de kosten die ze u in de offerte aan zullen geven.
Bespaar geld, vraag offertes aan
De concurrentie is groot onder incassobureaus. Het is daarom verstandig bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Dit kan u een pak geld schelen.
Rente en buitengerechtelijke kosten
Een incassobureau mag niet zomaar bepalen welk bedrag aan incassokosten zij doorberekenen aan de debiteur. Hier gelden namelijk wettelijke regels voor en er is ook een maximum bedrag ingesteld wat zij mogen rekenen. Wat een incassobureau mag rekenen is een bepaald percentage van het totale openstaande bedrag (exclusief rente), waarbij een staffel geldt. Hoe hoger het openstaande bedrag, des te lager het percentage wordt.
De nalatigheidsinteresten die uw klant moet betalen, worden berekend volgens het percentage dat vermeld staat in uw Algemene Voorwaarden. Heeft u die niet, dan wordt hiervoor een wettelijk toegestaan percentage gehanteerd.
Over het algemeen staat de hoogte van de verschuldigde contractuele rente vermeld (ook wel nalatigheidsinterest genoemd) in de overeenkomst die beide partijen zijn aangegaan of in de algemene voorwaarden. Indien afspraken hieromtrent in de algemene voorwaarden staan vermeld, moeten deze algemene voorwaarden wel expliciet van toepassing zijn verklaard. Heeft u geen algemene voorwaarden, dan wordt er een wettelijk toegestaan percentage gehanteerd van 11% per jaar (zie Wet van 02/08/2002 inzake bestrijding van betalingsachterstand bij handelstransacties). Indien er sprake is van een overeenkomst tussen een handelaar en een particulier en de algemene voorwaarden zijn niet van toepassing, dan kunt u alleen terugvallen op een wettelijke handelsrente van 6% per jaar.
En hoe zit het met de buitengerechtelijke kosten? Een debiteur is ook buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd conform de contractuele afspraken tussen partijen. Bovengenoemde wet van 02/08/2002 zegt hierover dat een debiteur een forfaitaire vergoeding van 10% verschuldigd is indien de debiteur de vordering niet betaald zoals in de handelsovereenkomst is overeengekomen.
Geld besparen via wat-kost-het.be
Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen![Uw kosten uitrekenen Uw kosten uitrekenen](https://www.wat-kost-het.be/wp-content/uploads/2014/10/prijzen-vergelijken-377br-565hg.jpg)
![https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk](https://www.wat-kost-het.be/wp-content/uploads/2014/10/tijd-besparen-door-wat-kost-het-377br-565hg.jpg)
+350 kosten overzichten
Benieuwd naar de kosten van iets? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.
Eenvoudig oriënteren
wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.
Informatie en aanbiedingen aanvragen
Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via https://www.wat-kost-het.be!
Waarom meerdere offertes aanvragen?
• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen; zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100% gegarandeerd geld; er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend; behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen
• Wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel!
Hoe u via wat-kost-het.be veel geld kunt besparen
- Via wat-kost-het.be kunt u al uitgebreid (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
- Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
- Via wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
- Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag!
- Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten incassobureaus direct bij u in de regio
- U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaven (volledig gratis en vrijblijvend)
- U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
- U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen