Wat kosten ramen en deuren?

Overzicht van kosten van pvc , houten en aluminium ramen (of deuren).

Wat kosten kozijnen?

Kozijnen in elke maat en van elk materiaal

Vast en alle draaibare modellen zijn mogelijk

Met of zonder montage

Via wat-kost-het.be kunt u aanbiedingen aanvragen

Wat kosten nieuwe ramen?

Wilt u nieuwe ramen laten plaatsen in uw huidige woning, of bent u benieuwd wat nieuwe ramen kosten omdat u een woning op het oog heeft waarin ze aan vervanging toe zijn? We zetten het graag voor u op een rij en kunnen u bovendien adviseren over de verschillende soorten ramen waar u uit kunt kiezen, maar daarnaast ook uit de verschillende soorten glas.

Laat u goed informeren naar de mogelijkheden, de voor- en nadelen van het type kozijn dat u wenst, de isolatiewaarden van het glas en wat u daarmee aan energie kunt besparen en vraag meerdere aanbiedingen aan. Vergelijken = besparen.

Type ramen

Denk allereerst na over welk type ramen u wenst, aangezien u anders de vraag “wat kosten nieuwe ramen?” maar lastig kunt beantwoorden. U heeft de keuze uit hout, pvc (kunststof) en aluminium. Dat zijn drie verschillende materialen, met heel verschillende eigenschappen. Het hout zorgt bijvoorbeeld voor een natuurlijke en warme uitstraling, maar het vraagt aan de andere kant om relatief veel onderhoud. Pvc heeft een stuk minder onderhoud nodig en is wat dat betreft gebruiksvriendelijker, maar het heeft niet de uitstraling zoals hout dat heeft.  Zowel houten als ook kunststof (pvc) kozijnen hebben een goede isolerende werking.
 
Ten derde kunt u kiezen voor nieuwe aluminium ramen. Aluminium is licht, stevig, vormvast en is een materiaal dat net als pvc weinig onderhoud nodig heeft en zorgt voor een nette uitstraling van de kozijnen binnen uw woning. Waar u wel op moet letten indien aluminium ramen uw voorkeur heeft, is dat er wel een  goede thermische onderbreking moet zijn. Want is die er niet, dan treedt er veel warmteverlies op. Aluminium heeft een grote warmtegeleiding en daarom wordt er een thermische onderbreking in de aluminiumprofielen aangebracht in de vorm van kunststof strippen. Tussen de strippen zit lucht en die stilstaande lucht zorgt voor een isolerende werking.
 
Indien u weinig omkijken naar de kozijnen wenst te hebben is aluminium een goede keuze, maar zijn ook de pvc kozijnen een interessant alternatief. Pvc is de goedkoopste optie, aluminium is de duurste omdat de prijs van de grondstof hoger ligt. 
Wat kosten kozijnen

Type glas in de kozijnen

Denk vervolgens na over het glas dat u in de ramen en/of deuren wilt plaatsen, aangezien er verschillende varianten beschikbaar zijn. Vanuit het verleden werken we over het algemeen met standaard dubbel glas, wat qua isolatie al een behoorlijke verbetering betekent ten opzichte van enkel glas. De kosten van dubbel glas (HR glas) bedragen gemiddeld € 65,- per m2. Wilt u liever HR+ glas, bijvoorbeeld omdat u de stookkosten verder wilt beperken? Houd dan rekening met € 75,- per m2 en reken op ongeveer € 85,- per m2 op het moment dat u HR++ glas wilt laten plaatsen. Er bestaat zelfs HR+++ glas wat geen twee maar drie glaslagen dik is. De prijs daarvan bedraagt gemiddeld € 125,- per m2. De kosten lopen hiermee dus steeds verder op, maar het zorgt er aan de andere kant voor dat u flink kunt besparen op de energierekening die u betaalt. De kosten van nieuwe kozijnen hangen wat dat betreft sterk af van de wensen die u op dit gebied heeft.

Kozijnen laten schilderen

Houten ramen en deuren vergen onderhoud en dienen periodiek geschilderd te worden. Daarentegen is dat niet nodig bij kunststof (pvc) en aluminium kozijnen; alleen goed kuisen is voldoende. Wel is het van belang om bij pvc of aluminium goed na te denken over de kleur die u wenst, want dat kan na aanschaf niet meer gewijzigd worden, terwijl als u de kleur van uw houten ramen en/of deuren niet meer mooi vindt u deze in elke gewenste kleur kunt (laten) schilderen. De kosten voor het periodiek schilderwerk moet u ook meenemen in uw afweging voor welk type ramen u gaat.

GRATIS OFFERTE KOZIJNEN

Bespaar tot wel 45% op kozijnen via wat-kost-het.be. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden; het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

Onderhoud

Houten kozijnen hebben 5-jaarlijks onderhoud nodig. Kunststof en aluminium kozijnen niet.

6 factoren bepalend voor prijzen ramen (en deuren)

 • Type & kwaliteit van het materiaal waaruit het kozijn bestaat (pvc, aluminium, hout, overig)
 • Vorm & afmetingen van het kozijn (standaard of afwijkende afmetingen)
 • Soort glas dat er in geplaatst gaat worden (dubbel glas, HR+, HR++ of HR+++ beglazing)
 • Installatiekosten (verwijderen & afvoeren oude kozijnen, evt. aparte inzet hoogwerker)
 • Eventuele subsidiemogelijkheden 
 • Concurrentie tussen kozijnenleveranciers en -installateurs (prijzen kunnen fors afwijken)

Wat kosten kozijnen per m2?

Omdat er veel verschillende afmetingen kozijnen zijn, worden prijzen vaak opgegeven per m2. Zo heeft een raampje van 50 cm x 50 cm (incl. kozijn) een oppervlakte van 0,25 m2. Daarnaast is het ook van invloed op de prijs of het om een vast raam gaat of een kiepraam. Benieuwd wat nieuwe kozijnen per m2 kosten, zodat u een inschatting van de totale prijs kunt maken?

Bij onderstaande prijzen gaan we uit van prijzen inclusief btw, plaatsing en HR++ glas (isolatieglas):

Voor een kunststof (pvc) raam betaalt u gemiddeld € 750,- per m2, voor een houten raam bent u gemiddeld € 825,- per m2 kwijt en voor aluminium gemiddeld € 875,- per m2.

Aangezien het om behoorlijke bedragen gaat is het wat dat betreft verstandig om meerdere offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken.

Online offerte aanvragen

We raden u aan om online meerdere aanbiedingen aan te vragen, want de ervaring leert dat vergelijken tot besparen leidt. U weet dan exact wat het u gaat kosten om nieuwe kozijnen te laten plaatsen en u kunt de offertes thuis op uw gemak bekijken en met elkaar vergelijken. U zit nergens aan vast; deze dienst is gratis en geheel vrijblijvend.

Wat kosten kozijnen?

Kozijnen in elke maat en van elk materiaal

Vast en alle draaibare modellen zijn mogelijk

Met of zonder montage

Via wat-kost-het.be kunt u aanbiedingen aanvragen

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

Stijgende Energieprijzen

De energieprijzen stegen jaar in, jaar uit. Wist u bijvoorbeeld dat van 1997 tot en met 2012 de gemiddelde energieprijzen met maar liefst 120% zijn gestegen? Dat terwijl alle andere goederen en diensten met 35% stegen. De gemiddelde energieprijzen zijn in 2019 ten opzichte van 2018 ook weer gestegen en voor de komende jaren is de verwachting is dat de energieprijzen zullen blijven stijgen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning bijvoorbeeld door de toepassing van HR++ beglazing en energiezuinige en isolerende ramen en/of deuren.

Geld besparen via wat-kost-het.be

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen.
Uw kosten uitrekenen
https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.

N

Eenvoudig oriënteren

Wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via wat-kost-het.be!

Waarom meerdere offertes aanvragen?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen; zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100% gegarandeerd geld; er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend; behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen
• Wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel!

Hoe u via wat-kost-het.be veel geld kunt besparen

 • Via wat-kost-het.be kunt u al uitgebreid (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
 • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
 • Via wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
 • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag!
 • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten kozijnen leveranciers direct bij u in de regio
 • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaven (volledig gratis en vrijblijvend)
 • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
 • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins?

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Oriëntatie en offertes aanvragen via wat-kost-het.be

Op wat-kost-het.be kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten? Dan kan dat ook via wat-kost-het.be en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaven welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 45% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via wat-kost-het.be kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij?

Wat-kost-het.be is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.be – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer