Wat kost kruipruimte isolatie ?

Alles over het isoleren van de koude en vochtige kruipruimte

 

Veel kruipruimtes zijn vochtig, koud en niet-geïsoleerd

Waardoor de gehele woning vochtig wordt en ondermeer condensatie plaatsvindt

En vochtige muren..

Zwarte schimmel ontstaat (gevaarlijk voor gezondheid)

Door het isoleren van de kruipruimte bestrijdt u vocht en koude

Binnen enkele dagen een warme en energiezuinigere woning

Via https://www.wat-kost-het.be kunt u aanbiedingen aanvragen

En op uw gemak kunt u aanbiedingen vergelijken én geld besparen

Isoleren van de woning

In de afgelopen 10 jaar wordt zowel door het bedrijfsleven als de overheden veel aandacht geschonken aan het isoleren van de woning. Door het isoleren van de woning wordt er bespaard op de energiekosten en wordt het leefklimaat c.q. comfort in de woning verhoogd.

De kruipruimte

Een belangrijk onderdeel van de woning is de kruipruimte. Deze ruimte loopt onder de begane grond van de gehele woning door en biedt plaats aan het leidingwerk zoals waterleidingen, gasleidingen, rioleringen, elektriciteitsleidingen en telefoonkabels. De kruipruimte is gemiddeld 50 tot 90 cm hoog, voldoende om er door te ‘kruipen’ om eventueel kapot leidingwerk te controleren en repareren.

Wat kost kruipruimte isolatie

Tevens vergroot de kruipruimte de afstand tussen de koude en natte grond en de onderkant van de begane grondvloer. Een soort ‘luchtisolatie’ dus. Voor de afvoer van vochtige lucht en de toevoer van droge lucht beschikt elke kruipruimte over luchtgaten in de buitenmuur. De kruipruimte is betreedbaar via een zogenaamd kruipluik: een gat in de houten of betonnen vloer van circa 60 cm x 80 cm dat afgedekt wordt door een houten of stalen luik. Vaak bevindt de opening zich vlak bij de voordeur of in de keuken.

In het grootste deel van België worden kruipruimtes bij nieuwbouw toegepast, vooral daar waar op relatief drassige ondergronden wordt gebouwd. Bij zanderige ondergronden zoals in Noord-Brabant wordt veel minder vaak een kruipruimte gebouwd.

In het nieuwste bouwbesluit wordt zelfs gesteld dat er geen kruipruimte en kruipluik gebouwd moet worden. In de praktijk blijkt echter dat het leidingwerk dan onbereikbaar wordt en vloeren gesloopt moeten worden om er bij te kunnen.

Meerdere kruipruimtes

Onder een standaard nieuwbouwwoning is er vaak sprake van 1 grote kruipruimte die onder de gehele woning doorloopt. Bij oudere woningen is er soms sprake van opgemetselde funderingen onder elke muur waardoor vaak afgesloten kruipruimtes ontstaan. Deze kruipruimtes beschikken niet elk over een aparte toegangsmogelijkheid. Om bij die ruimtes te komen zal een deel van de funderingen afgebroken moeten worden.

Kruipruimtes: vochtig en koud

De bodem van een gemiddelde kruipruimte bestaat uit grond: dezelfde grond die u buiten uw woning aantreft. De bodemgesteldheid van de grond in uw kruipruimte varieert ook met het weer: in natte, winterse tijden zal de bodem van uw kruipruimte vochtig zijn en in zomerse periodes juist weer droog. Uitzondering hierop zijn woningen die gebouwd zijn op voormalige sloten of andere waterwegen: hier zal de kruipruimte standaard vochtig zijn.

Koude en vochtige begane grondvloer

U voelt hem al aankomen: de kruipruimte is koud en vochtig en bevindt zich onder de gehele begane grondvloer. Dit werkt net als een vloerverwarming, maar dan met koude en vocht. Een niet geïsoleerde kruipruimte of een niet geïsoleerde vloer zal koud en vochtig aanvoelen. De begane grondverdieping zal daarom niet comfortabel aanvoelen. Daarnaast zal het leidingwerk aangetast worden door het vocht en zullen zwermen muggen en andersoortig ongedierte een welkome broedplaats in de plassen op de kruipruimtevloer vinden.

N

Geld besparen op kruipruimte isolatiekosten ?

Bespaar fors geld op kruipruimte-isolatie via wat-kost-het.be en vraag gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen van regionale leveranciers aan: eenvoudig vergelijken en tot wel 45% besparen op de kosten! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden: het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

LET OP Permanente Subsidie voor Isolatie

Vanaf 2017 wordt een VERLAAGD BTW TARIEF geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ten behoeve van het energiezuiniger maken van de woning. Dit betekent voor veel consumenten een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast. In feite een subsidiëring van 15% !

NIEUW: Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Nieuw: de overheid heeft per 15 september 2016 een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen voor een periode die loopt tot en met het einde van 2018. Bij deze subsidie worden bedragen verstrekt per m2 geïsoleerd oppervlakte. Door de combinatie van deze subsidie met de permanent lage btw regeling is het nu financieel heel erg aantrekkelijk geworden om te isoleren.

Deze subsidieregeling loopt van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. De subsidie is bestemd voor particuliere woningeigenaren (huis of appartement).

Effectief en relatief goedkoop

Het is lang over het hoofd gezien, maar het effect van kruipruimte isolatie is groot: het is één van de meest effectieve vormen van isolatie die beschikbaar zijn. U hoeft niet te breken of andersoortige werkzaamheden te doen: openen van de kruipruimte en zorgen dat de gehele kruipruimte wordt voorzien van isolatie.

Wat kost kruipruimte isolatie

Zoals bij alle klussen en werkzaamheden hebben bepaalde variabelen veel invloed op de uiteindelijke kosten waarmee u rekening moet houden, zoals: de locatie van uw woning waardoor reiskosten toe kunnen nemen. Ook de hoogte van de kruipruimte is van invloed: hoe lager deze is, hoe moeilijker de bereikbaarheid wordt, waardoor de kosten ook op kunnen lopen.

Niettemin kunnen we wel prijsindicaties aangeven voor een gemiddelde woning:

Kruipruimte van 54 m2 (9 meter lang, 6 meter breed)

Schelpenisolatie € 1.350,- (incl.btw)

Chips isolatie € 950,-

Kalkkorrels € 1.050,-

Wees verstandig: vraag offertes aan

Elke situatie is weer anders en ook op dit gebied kunt u profiteren van de forse concurrentie die er heerst tussen bedrijven: vraag nu met 1 handeling meerdere offertes bij verschillende regionale bedrijven aan.

Wilt u exact weten wat het isoleren van uw kruipruimte u zou kosten?

Kruipruimte isolatie

U kunt uw kruipruimte isoleren, of beter gezegd: de vloer van uw kruipruimte isoleren. Door het afdekken van de vochtige en koude vloer zal de luchtkwaliteit in de kruipruimte verbeteren: minder vochtig en koud, waardoor ook de begane grondvloer en de daarboven gelegen ruimte minder vochtig en koud zullen voelen.

Meerdere soorten kruipruimte isolatie

Er zijn meerdere materialen waarmee de kruipruimte vloer geïsoleerd kan worden. De bekendste zijn: schelpen, piepschuim chips en kalkkorrels. Elk soort heeft weer zijn eigen typische eigenschappen en voordelen en nadelen. Belangrijkste is echter dat ze stuk voor stuk isolerende eigenschappen hebben. Folie wordt niet meegenomen aangezien folie louter vochtwerend en niet isolerend is.

Isolatiechips

Voorbeeld kruipruimte isolatie : isolatie chips

 

Wilt u exact weten wat het isoleren van uw kruipruimte u zou kosten?

Schimmel door vochtige kruipruimte

 

Verkeerd aangebrachte vloerisolatie zorgt voor problemen

 

Meer dan 40% van de kruipruimtes zijn vochtig

 

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

%

Stijging energieprijzen 1997-2012

120% (!) prijsstijging energie tussen 1997 – 2012

De energieprijzen stegen jaar in, jaar uit. Wist u bijvoorbeeld dat van 1997 tot en met 2012 de gemiddelde energieprijzen met maar liefst 120% zijn gestegen? Dat terwijl alle andere goederen en diensten met 35% stegen.

Het is altijd moeilijk te voorspellen wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen, want de hoogte van de energieprijzen zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Alhoewel de prijzen voor energie in 2016 zijn gedaald (met name voor elektriciteit), moeten we ook kijken naar wat er allemaal in de wereld gebeurt. Met name de onrust in het Midden-Oosten kan van invloed zijn op de olieprijs en het ziet er niet naar uit dat deze onrust op korte termijn zal verdwijnen. Aangezien de economie in het Westen ook weer aantrekt is ook de vraag naar energie groter. De verwachting is dan ook dat de energieprijzen in de komende jaren zullen stijgen.

Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

LET OP Permanente Subsidie voor Isolatie

Voor 2017 wordt een VERLAAGD BTW TARIEF geheven op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ten behoeve van het energiezuiniger maken van de woning. Dit betekent voor veel consumenten een forse besparing op de arbeidskosten. In plaats van 21% worden werkzaamheden met slechts 6% btw belast.  In feite een subsidiëring van 15% !

NIEUW: Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Nieuw: de overheid heeft per 15 september 2016 een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen voor een periode die loopt tot en met het einde van 2018. Bij deze subsidie worden bedragen verstrekt per m2 geïsoleerd oppervlakte. Door de combinatie van deze subsidie met de permanent lage btw regeling is het nu financieel heel erg aantrekkelijk geworden om te isoleren.

Deze subsidieregeling loopt van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. De subsidie is bestemd voor particuliere woningeigenaren (huis of appartement).

Geld besparen via https://www.wat-kost-het.be

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van https://www.wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.

N

Eenvoudig oriënteren

https://www.wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via https://www.wat-kost-het.be !

Wilt u exact weten wat het isoleren van uw kruipruimte u zou kosten?

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken

• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders

• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht

• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 

• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !

• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via https://www.wat-kost-het.be veel geld kunt besparen !

  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen
Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Op https://www.wat-kost-het.be kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via https://www.wat-kost-het.be en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via https://www.wat-kost-het.be kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

https://www.wat-kost-het.be is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer