Wat kost ontmossen daken?

Informatie & de kosten van dakbedekking per m2 en de kosten van dakwerkers per uur

Plat dak bedekken met Bitumen/Kunststof/EPDM

Kunststof dakplaten in alle kleuren en maten voor hellende daken

Keramische, kunststof en betonnen dakpannen

Rieten daken

Dakbedekking inclusief isoleren

Wat kost een dakdekker ?

Op deze pagina geven wij u uitgebreide informatie en indicatieve prijzen voor het laten repareren of aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Tevens kunt u geheel gratis en vrijblijvend documentatie en prijsopgaves aanvragen via https://www.wat-kost-het.be bij aangesloten partners in uw eigen regio.

Plat dak

Een dak van een huis is of plat of schuin. Een plat dak is eigenlijk niet helemaal plat, want het regenwater moet niet op het dak blijven staan, maar afgevoerd kunnen worden en daarom heeft een plat dak altijd een lichte helling. Platte daken zijn vervaardigd van houten planken die op draagbalken liggen. Die planken worden bedekt met gebitumineerd afdekmateriaal. Bitumen dakbedekking heb je in verschillende kwaliteitsklasses, van gewoon teerpapier tot duurzaam polyestervilt.

Reparatie plat dak

Als uw platte dak met asfaltvilt is bedekt, dan zal dit zo’n 10 tot 15 jaar meegaan. Kleine reparaties kunt u eventueel zelf uitvoeren om zo de levensduur te verlengen en om lekkages te voorkomen. Een scheur of blaar in het asfaltvilt is te repareren met bitumineuze mastiek. Let op dat de ondergrond schoon en droog moet zijn voordat u de bitumineuze mastiek aanbrengt. Als de scheur niet helemaal gesloten kan worden, dan kunt u de scheur afdekken met reparatieband.

Indien u de steen- of de leislag wilt vervangen, dan moet u eerst het hele dak schoonvegen en het dak behandelen met een schimmelwerend middel. Breng daarna vloeibare rubber aan over de gehele oppervlakte, verwijder spatten en als het rubber goed gedroogd is kunt u er weer nieuw grind op leggen. Grind heeft als doel het dak koel te houden door het zonlicht te reflecteren.

Wat ook makkelijk beschadigt is de verbinding tussen het platte dak en de muur. Bij beschadiging kan er water door gaan lekken en dat wilt u natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen. De beste manier om deze verbinding af te dichten is met loodslabben. Wanneer een loodslab kapot is, dan kunt u zelfklevend afdichtband gebruiken.

Mocht het zo zijn dat het asfaltvilt dusdanig beschadigd is dat het niet meer gerepareerd kan worden, dan moet het worden vervangen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de onderliggende constructie nog in goede staat moet zijn.

Meest toegepast: bitumen dakbedekking. | Wat kost een dakdekker

Schuin dak

Een schuin dak heeft dakspanten die op de buitenmuren rusten en samenkomen bij de nokbalk. Over deze dakspanten worden dunne latjes gespijkerd zodat de dakbedekking gedragen kan worden. Vaak wordt er onder de dunne latjes een waterdichte folie gelegd en soms daaronder ook nog planken (het zogenaamde dakbeschot).

De meest gebruikte dakbedekkingsmaterialen voor schuine daken zijn dakpannen van gebakken klei of beton, natuurlijke leisteen of imitatie leisteen.

Leisteen is duur en wordt niet zo vaak meer gebruikt. Natuurlijk leisteen is zwaar en kan gauw breken en ze worden aan de dunne latjes (ook wel daktengels genoemd) vastgemaakt met behulp van twee koperen leinagels. Hiervoor moet er een gat gemaakt worden aan de bovenkant of in het midden van de lei. Elke lei moet circa tweederde van de twee leien eronder bedekken. Je hebt ook leipannen van gebakken klei of van beton. Deze leipannen worden op een andere manier gelegd, namelijk door ze met de neus cq. nok (dit is een uitsteeksel aan de achterkant van de leipan) over de panlatten te haken. Sommige pannen worden ook vastgespijkerd.

GRATIS OFFERTE ZONNEPANELEN

Bespaar tot wel 45% op zonnepanelen via wat-kost-het.be. Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden; het is gratis, u loopt geen enkel risico en u weet gelijk waar u aan toe bent.

LET OP! Aantrekkelijke Energielening tot € 15.000 tegen 0% of 2%

Met een Energielening kunt u werken financieren voor het energiezuiniger maken van uw woning. U kunt tot maximaal € 15.000 lenen van de Vlaamse Overheid. Dat bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 8 tot 10 jaar. Rentetarieven bedragen 0% of 2%. Vraag direct via het formulier welk rentepercentage voor u van toepassing is.

Kosten dakdekker

Dakdekkers werken vaak op aanneembasis en sommigen werken met een prijs per vierkante meter, maar als we gaan kijken naar uurtarieven dan kost een dakdekker gemiddeld € 30,- per uur exclusief de btw.

Voor het leggen van dakpannen word vrijwel altijd per vierkante meter gerekend. U moet dan denken aan een bedrag tussen de € 80,- en € 110,- per m2. In de tabel hieronder ziet u indicatieve bedragen staan voor verschillende soorten dakbedekking.

OmschrijvingPrijs inclusief 21% btw (incl.loonkosten & materialen)Prijs per m2 inclusief 21% btw
Aanbrengen 2 laags bitumen op een plat dak van circa 30m2 inclusief verwijderen en afvoeren oude dakbedekking€ 2.650,00€ 88,34
Aanbrengen 2 laags kunststof op een plat dak van circa 30m2 inclusief verwijderen en afvoeren oude dakbedekking€ 2.550,00€ 85,00
Aanbrengen keramische dakpannen (verwijderen oude pannen + latten, nieuwe latten aanbrengen). Hellend dak oppervlakte 30 m2.€ 2.800,00€ 93,34
Aanleg rieten dak excl. sloopwerk oude dak. Oppervlakte van 30 m2.€ 3.150,00€ 105,00

Nog meer weten over dakbedekking ?

Extra informatie over dakbedekking en dakdekkers vindt u hieronder:

 

Kunststof daken

De laatste jaren is door technologische ontwikkeling het zogenaamde kunststof dak een meer dan uitstekend alternatief geworden voor de gewone dakpannen. Van afstand lijken deze kunststof platen van meerdere vierkante meters groot sprekend op dakpannen, maar zijn in werkelijkheid massieve kunststof platen die eenvoudig aangebracht kunnen worden. Naast het snelle aanbrengen heeft een kunststof dak nog een belangrijk voordeel, namelijk dat het een isolerende werking heeft en er geen losse dakpannen meer naar beneden kunnen komen.

Dit soort daken kent een ontwikkeling die gelijk loopt met de ontwikkeling van laminaatvloeren voor in huis: er zijn zelfs designs beschikbaar die lijken op oudere en verweerde dakpannen om een zo authentiek mogelijk beeld te geven.

Rieten daken

Een apart vakgebied is het aanleggen of herstellen van rieten daken. Dit vergt ouderwerts vakmanschap waar een beperkt aantal bedrijven in is gespecialiseerd. Met name in landelijke gebieden kiest men nog voor deze uitstekende isolerende dakbedekking, die echter wel brandgevaarlijk is en waarbij men veelal last kan krijgen van rottende plekken door vocht dat niet goed weg kan lopen.

Kunstleien

Kunstleien zijn ook verkrijgbaar. Voordeel is dat ze lichter, goedkoper en gemakkelijker te leggen zijn, want ze worden met clips op hun plaats gehouden. Voorwaarde voor kunstleien is dat er een nauwkeurige dakconstructie nodig is.

Het meest gebruikt op schuine daken zijn dakpannen. De bevestiging van dakpannen is weer anders dan bij leipannen. Ook dakpannen worden gehaakt over de panlatten, maar ze haken ook nog eens in elkaar. Op deze manier is er maar één laag nodig in tegenstelling tot de leipannen waar je een dubbele leilaag hebt. Je hebt dakpannen van gebakken klei, maar ook betonnen dakpannen.

Heb je een heel erg schuin dak? Dan zijn dakspanen (houten tegels) heel geschikt als dakbedekking. De bevestiging van dakspanen gebeurt op dezelfde wijze als leien.

Plat dak bedekken met Bitumen/Kunststof/EPDM

Kunststof dakplaten in alle kleuren en maten voor hellende daken

Keramische, kunststof en betonnen dakpannen

Rieten daken

Dakbedekking inclusief isoleren

Aanvullende informatie

Extra achtergrondinformatie vindt u hieronder

 

Waarom meerdere offertes aanvragen ?

• Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen: zo kunt u goed documentatie, voorstellen en prijzen vergelijken
• Het scheelt u 100 % gegarandeerd geld: er bestaan ALTIJD prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders
• Het is volkomen gratis en vrijblijvend: behalve 1 minuut invulwerk kost het u niets en u bent tot niets verplicht
• Het bespaart u tijd met het zoeken naar verschillende aanbieders bij u in de buurt 
• U ontvangt daarnaast voorstellen en documentatie waardoor uw kennis over het onderwerp zal toenemen !
• Het is crisis: wees geen dief van uw portemonnee en betaal niet teveel !

Hoe u via https://www.wat-kost-het.be veel geld kunt besparen !

  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u al uitgebreid  (indicatieve) prijsinformatie bekijken en u oriënteren
  • Wilt u echter met 100% zekerheid de kosten weten in uw specifieke geval, dan bieden wij extra service
  • Via https://www.wat-kost-het.be kunt u geheel vrijblijvend online een aanvraag doen voor verschillende offertes en documentatie
  • Na ontvangst van uw online aanvraag gaan wij direct voor u aan de slag !
  • Uw aanvraag wordt direct verzonden aan maximaal 6 aangesloten spouwmuurisolatiebedrijven direct bij u in de regio
  • U ontvangt binnen enkele dagen documentatie en prijsopgaves (volledig gratis en vrijblijvend)
  • U kunt op uw gemak documentatie bekijken en prijzen vergelijken
  • U bent tot niets verplicht, maar u zult zien dat de prijzen meestal af zullen wijken en u daardoor eenvoudig geld kunt besparen

Geld besparen via https://www.wat-kost-het.be

Hieronder volgt meer informatie over de voordelen van https://www.wat-kost-het.be en waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

 

Uw kosten uitrekenen
https://www.wat-kost-het.be is wel zo gemakkelijk
N

+350 kosten overzichten

Benieuwd naar de kosten van iets ? Check dan de ruim 350 kostenbegrotingen van wat-kost-het.be.

N

Eenvoudig oriënteren

https://www.wat-kost-het.be biedt relevante informatie en up-to-date gemiddelde/indicatieve tarieven.

N

Informatie en aanbiedingen aanvragen

Direct online gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen aanvragen bij gespecialiseerde bedrijven in uw eigen regio. Simpel via https://www.wat-kost-het.be !

Hoe werkt het ?

Hieronder illustreren wij de werking van https://www.wat-kost-het.be

 

Heeft u een klus of project?

Heeft u een klus of project?

Bent u zich  aan het oriënteren over een aankoop of een klus zoals een verbouwing, reparatie of anderszins ?

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Oriëntatie en offertes aanvragen via https://www.wat-kost-het.be

Op https://www.wat-kost-het.be kunt u de gemiddelde of indicatieve kosten van een product of dienst achterhalen. Echter zullen prijzen in specifieke gevallen afwijken. Wilt u gratis en geheel vrijblijvend te weten komen wat het u exact zou gaan kosten ? Dan kan dat ook via https://www.wat-kost-het.be en u kunt daarmee bovendien fors op uw uitgaven besparen!

Simpel online een formulier invullen

Simpel online een formulier invullen

U gaat op de website naar het onderwerp van uw keuze en leest op uw gemak de algemene informatie en de prijsinformatie door. Wilt u zelf  gratis en vrijblijvend documentatie en aanbiedingen ontvangen? Dan kunt u het online aanvraagformulier invullen en op verzenden klikken

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag voor u!

Ons team gaat aan de slag met uw aanvraag en zorgt voor verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 aangesloten partners in uw eigen regio.

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Na enkele dagen ontvangt u aanbiedingen en informatie

Oriënteren en vergelijken

Oriënteren en vergelijken

Binnen enkele werkdagen ontvangt u informatie en vrijblijvende prijsopgaves welke u op uw gemak kunt bekijken en natuurlijk vergelijken. Wist u dat u tot wel 50% kunt besparen door offertes te vergelijken?

Handig

Via https://www.wat-kost-het.be kunt u snel en op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de gemiddelde kosten die u voor een product of dienst kwijt bent.

Gratis en vrijblijvend

Gebruik van deze website en aanvragen van informatie en offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar geld

Door in 1 stap offertes aan te vragen bij wel 5 partijen heeft u een goede basis om te vergelijken en eenvoudig geld te besparen.

Wie zijn wij ?

https://www.wat-kost-het.be is een initiatief van Cleveryards BV, specialist in online financiële informatie.

© Wat-kost-het.nl – Meer dan 350 up-to-date kostenoverzichten voor talloze producten en diensten PrivacyDisclaimer